В ЄС попередили про нову економічну загрозу від коронавірусу
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС попередили про нову економічну загрозу від коронавірусу

В ЄС попередили про нову економічну загрозу від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Економіка єврозони може повстати перед новим кризовим ударом через другу хвилю пандемії коронавірусу COVID-19. Президентка Європейського центрального банку Крістін Лагард виступила з новим попередженням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами посадовиці, нове падіння перш за все можуть спровокувати карантинні обмеження, до яких починають вдаватися уряди окремих країн.

"Зараз ми побоюємося, що заходи стримування, які повинні бути вжиті урядами, вплинуть на це відновлення, тому замість V-образної форми, якої ми всі прагнемо і на яку ми сподіваємось, ми боїмося, що вона може мати другу нестійку V", - пояснила Лагард.

Ще на початку літа президентка оголошувала про ймовірне проходження найбільш важкого етапу кризи для європейської економіки.

Базовий сценарій ЄЦБ вказує на скорочення економіки блоку на 8,7% упродовж 2020 року, на це вплинув жорсткий весняний карантин, який ввели як первинний захід для утримання епідемії під контролем.

Станом на 6 жовтня глобальна кількість випадків COVID-19 сягнула вже понад 35 мільйонів. Найбільшим осередком з кінця весни залишають Сполучені Штати з понад 7 мільйонами хворих від початку пандемії.

Напередодні Європейський банк реконструкції та розвитку озвучив нове важливе попередження офіційному Києву та усім українським громадянам — він погіршив прогноз спаду ВВП України у 2020 році до 5,5%. Варто також звернути увагу на те, що в наступному році прогнозують його ріст на 3%.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами фахівців, ризики зниження залишаються суттєвими, відзеркалюючи невпевненість щодо майбутнього соціального дистанціювання, а також виконання зобов’язань із проведення політичних і структурних реформ у надзвичайно складний час. Окрім того, наголошується, що пандемія коронавірусу загострила структурні недоліки української економіки, призвела до спаду та різкого скорочення інвестицій у більшість секторів країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?