В ЄС пояснили ситуацію з безвізовим режимом і роботою для українців
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС пояснили ситуацію з безвізовим режимом і роботою для українців

В ЄС пояснили ситуацію з безвізовим режимом і роботою для українців

Комісар Європейського Союзу з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос підкреслює, що впровадження безвізового режиму між Україною і Євросоюзом не передбачає права на отримання роботи в країнах-членах ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Аврамопулоса за підсумками його візиту в Україну, розміщену на сайті Представництва ЄС в Україні.
"Зараз наші пропозиції щодо безвізових поїздок для України в руках Ради ЄС та Європейського парламенту, і я щиро сподіваюся на те, що вони приймуть їх якомога швидше", - зазначив Аврамопулос.
Він заявив, що безвізовий режим стосується посилення ділових, соціальних і культурних зв'язків між Євросоюзом і Україною. Також комісар ЄС з питань міграції додав, що мова йде про зміцнення міжлюдських контактів між громадянами країн-членів ЄС та України.
"Звичайно, звільнення від отримання візи не передбачає права на роботу в ЄС, а належне дотримання безвізових правил буде важливим", - підкреслив Аврамопулос.
З огляду на це, він заявив: "Однак я знаю, що український уряд вже почав інформувати своїх громадян про це. Дозвольте, будь ласка, мені на завершення сказати, що я очікую моменту, коли українські громадяни почнуть подорожувати нашою Шенгенською зоною без віз. Це буде момент, на який Україна та її народ заслуговують".
За словами Аврамопулоса, безвізовий режим є великою можливістю для ЄС і України стати ближче одне до одного.
Нагадаємо, раніше Європарламент учергове відклав розгляд питання про безвізовий режим з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?