В ЄС прийняті найважливіші рішення: серед них і військове
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС прийняті найважливіші рішення: серед них і військове

В ЄС прийняті найважливіші рішення: серед них і військове

Європарламент прийняв рішення про посилення централізації Європейського союзу, створення поста міністра фінансів ЄС і спільної європейської армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Резолюція була запропонована колишнім прем'єр-міністром Бельгії Гі Верхофстадтом, який відповідальний за переговори про вихід Великобританії з ЄС. За документ проголосували 283 євродепутати, 269 висловилися проти і 83 утрималися.
Відзначається, що схвалення Європарламенту може означати початок реформи основоположного договору Євросоюзу. По суті Верхофстадт пропонує обмеження або навіть повну ліквідацію права країн-членів ЄС відмовлятися від виконання колективних рішень.

Читайте також: У ЄС зробили важливий крок до безвізу для України
У свою чергу віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що зміна основоположних договорів ЄС зараз не є пріоритетом.
Гі Верхофстадт очолює ліберальний блок в Європарламенті і вважається лідером європейських федералістів, які виступають за розширення і зміцнення Євросоюзу.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі стурбовані тим, що США можуть втратити світове лідерство через внутрішню напруженість, якої не спостерігалося ніколи раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?