В ЄС розповіли, як пройшли переговори про транзит газу через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС розповіли, як пройшли переговори про транзит газу через Україну

В ЄС розповіли, як пройшли переговори про транзит газу через Україну

Влада Євросоюзу позитивно оцінює перший раунд переговорів щодо транзиту газу через Україну. Про це повідомляє OLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Мароша Шефчовича - віцепрезидента Єврокомісії, переговори від 19 вересня між Україною, ЄС та РФ завершилися.

Він вважає співдружність і Київ добре підготовленими на випадок раптового зриву домовленостей, проте певні заходи залишаються надзвичайним планом.

"Тому що я певний, що в інтересах обох країн, Росії та України, гарантувати, що постачання газу продовжаться без перерви. Після сьогоднішніх переговорів я дуже оптимістичний, що ми знайдемо рішення", - пояснив Шефчович.

Європосадовець додав, що обидві сторони переговорів інформовані сигналами Брюсселя на випадок перерви у газопостачанні.

Нагадаємо, 19 вересня відбувся перший раунд тристоронніх переговорів про транзит російського газу Україною. Сьогоденний контракт втрачає чинність 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво НАК "Нафтогаз"наголошувало напередодні зустрічі у Брюсселі, що російська сторона може вимагати відмови Києва від перемоги над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?