В ЄС відреагували на несподівану миротворчу ідею Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС відреагували на несподівану миротворчу ідею Трампа

В ЄС відреагували на несподівану миротворчу ідею Трампа
Джерело:  online.ua

Лідери Євросоюзу найближчим часом оцінять план врегулювання конфлікту між Ізраїлем та Палестиною, який запропонували в США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля.

За словами топ-посадовця, ініціатива президента Дональда Трампа може стати перезавантаженням переговорного процесу.

"Ініціатива Сполучених Штатів дає надає можливість перезапустити вкрай необхідні зусилля для досягнення переговорного та життєздатного рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Європейський Союз вивчить та оцінить висунуті пропозиції", - зазначив Боррель.

Він додав, що європейська сторона наголошує на необхідності обрання того шляху врегулювання, який задовольнить ізраїльтян та палестинців водночас.

"Він (ЄС - ONLINE.UA) закликає обидві сторони продемонструвати за допомогою політики та дій справжню прихильність дводержавному рішенню як єдиному реалістичному способу подолати конфлікт", - резюмували у заяві.

Нагадаємо, адміністрація США запропонувала план та майбутню мапу з кордоном між Палестиною та Ізраїлем. Останній попередньо погодився зі стратегією.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента США Дональда Трампа прокоментувала наміри колишнього радника Джона Болтона оприлюднити подробиці щодо його "змови" для тиску на Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?