В ЄС вимагають підтримати Україну на тлі загрози з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС вимагають підтримати Україну на тлі загрози з боку РФ

В ЄС вимагають підтримати Україну на тлі загрози з боку РФ
Джерело:  online.ua

Представники Європейської народної партії (ЄНП) в Європейському парламенті вимагають організувати дискусію під час пленароного засідання наступного тижня у зв'язку зі стрімким нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною. З такою гучною заявою виступила європейська депутатка від ЄНП Сандра Калнієте 19 квітня.

Джерело: "ЄП"

 В ЄС закликають негайно підтримати Україну

"Колективний борг Європи - підтвердити нашу підтримку України, і ми хотіли б почути від президентів Європейської комісії і Європейської ради, як Європейський Союз має намір це зробити... Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною. Тільки в цьому році вбито 26 українських солдатів. Ситуація погіршується і є серйозною і зростаючою загрозою європейській стабільності і безпеці, а також суверенітету України", -  наголосила Сандра Калнієте, яка у ЄНП відповідає за зовнішньополітичний напрямок.

Вона також звернула увагу на те, що Європейський Союз та країни-члени повинні почати виконувати свої декларації - допомогти українським громадянам з військової, але також політичної точки зору.

"Це має бути роз'яснено без зволікань найвищою владою Європейського Союзу. Крім того, разом з нашими партнерами пора надати Україні План дій щодо членства в НАТО", - підсумувала європейська депутатка.

Боррель вирішив також зібрати Раду ЄС через загострення на Донбасі

Уже 19 квітня заплановане невідкладне засідання Ради ЄС з питання України, яке відбудеться в онлайн-режимі. Учасниками засідання стануть очільники МЗС всіх 27 держав — членів Євросоюзу.

Варто звернути увагу на те, що шеф європейької дипломатії Жозеп Боррель запросив на нього українського міністра Дмитра Кулебу.

"На Раді ЄС із закордонних справ, яка є вищим органом Євросоюзу, приймає практичні рішення та формує об’єднану позицію держав-членів із зовнішньополітичних і питань безпеки, Кулеба проінформує колег про те, що дійсно відбувається на Донбасі і біля українських кордонів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?