В ЄС висловилися щодо блокади на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

В ЄС висловилися щодо блокади на Донбасі

В ЄС висловилися щодо блокади на Донбасі

В Євросоюзі закликали учасників блокади Донбасу зупинити свою акцію через загрозу енергетичної кризи, який впливає на обидві сторони по лінії розмежування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Читайте також: В Україні пояснили, як не грати на руку Росії
"Блокада залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями і ОРДЛО суперечить інклюзивного підходу до громадян України, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Відповідальні за початок блокади повинні негайно її припинити. Влада ж, у свою чергу, повинна вирішити цю проблему якомога швидше", - йдеться у коментарі, який отримало видання від ЄС.
У свою чергу в ЄС закликали українську владу якомога швидше усунути причину, яка призвела до блокади - незаконне переміщення товарів між окремими районами Луганській та Донецькій областях та зоною АТО.
"Ми закликаємо українську владу збільшити свої зусилля у цій сфері. Мінські домовленості залишаються основою мирного і довготривалого вирішення конфлікту з повагою до суверенітету та територіальної цілісності України", - резюмували в Євросоюзі.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко прийняв важливе рішення щодо блокади Донбасу, видавши указ, який покликаний вирішити ситуацію, що склалася, в тому числі і можливий енергетична криза в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?