В ЄС визначили терміни введення нафтового ембарго проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС визначили терміни введення нафтового ембарго проти РФ

В ЄС визначили терміни введення нафтового ембарго проти РФ
Джерело:  online.ua

ЄС планує схвалити поступову відмову від закупівлі нафти РФ вже після проведення другого туру президентських виборів у Франції, який має відбутись 24 квітня.

Джерело: New York Times

ЄС готує нафтове ембарго проти РФ 

Через сильну залежність Німеччини та Угорщини від російської нафти донедавна введення ембарго не розглядалось.

Останнім санкційним пакетом ЄС вдалося домовитися про вугільне ембарго, яке запрацює аж у серпні 2022 року. Тоді верхівка керівництва ЄС натякала, що нафтові санкції вже опрацьовуються та увійдуть до наступного, шостого, пакету. Нафтове ембарго матиме схожий принцип і надасть країнам часовий "буфер" для пошуку нових постачальників.

Щодо термінів, запропоновані обмеження внесуть на стіл переговорів після останнього туру виборів у Франції 24 квітня, щоб гарантувати, що вплив на ціни не підживить популістичну та прокремлівську кандидатку Марін Ле Пен, і не зашкодить шансам президента Еммануеля Макрона на переобрання.

Але окрім виборів у Франції, схвалення ембарго також сповільнюється через католицький Великодень 16 квітня та православний – 24 квітня, які відзначаються як свято в Європі. Це означає, що обговорення буде винесене на кінець квітня або початок травня.

Зокрема, віцеканцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек закликав громадян країни економити енергію, щоб забезпечити максимальну незалежність від російських енергоресурсів.

Габек сказав, що Німеччина може стати менш залежною, якщо громадяни зменшать споживання енергії, запропонувавши використовувати поїзд або велосипед коли це можливо, замість того, щоб їздити на авто.

Кожен кілометр, який ви не їдете на авто – це внесок у те, щоб легше відійти від російських поставок енергії. Ми також захищаємо клімат, - зазначив віцеканцлер.

Фото - Flickr.com 

Він додав, що можна скоротити 10% індивідуального споживання енергії, а роботодавці можуть зробити свій внесок, пропонуючи працівникам можливість працювати вдома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?