В ЄС визнали: Порошенко дещо пообіцяв їм за фінансову допомогу
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС визнали: Порошенко дещо пообіцяв їм за фінансову допомогу

В ЄС визнали: Порошенко дещо пообіцяв їм за фінансову допомогу
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко  під час переговорів з керівниками інституцій Європейського Союзу повідомив, що ініціює скасування заборони на експорт необробленої деревини, що відкриє шлях для третього траншу макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 мільйонів євро, заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «І нтерфакс-Україна ».


"Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це була наша умова. Як я розумію, це буде зроблено протягом наступних декількох тижнів, що дасть нам можливість надати наступний транш на 600 млн євро макрофінансової допомоги з нашої боку", - сказав Ж.-К.Юнкер на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом України Петром Порошенко 24 листопада в Брюсселі.


Верховна Рада 9 квітня 2015 прийняла закон, яким на 10 років заборонили експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу-кругляка), при цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) була введена з 1 листопада 2015 року, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.


Читайте також:  Порошенко відкрив таємницю телефонної розмови з Трампом


17 травня 2016 року заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська повідомила, що Україні необхідно якомога швидше врегулювати питання торгівлі необробленою деревиною, оскільки мораторій на її експорт перешкоджає отриманню країною другого і третього траншу макрофінансової допомоги ЄС сумарним обсягом 1,2 млрд. євро.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Європейської ради Дональд Туск заявив за підсумками саміту про те, що Євросоюз не залишить Україну, ЄС має намір інтенсифікувати зусилля з надання Україні безвізового режиму, має намір знайти рішення з приводу ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС, а також продовжує підтримувати мінський процес по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?