В ЄС зробили радісну для України заяву про безвіз
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили радісну для України заяву про безвіз

В ЄС зробили радісну для України заяву про безвіз

Посли Європейського Союзу підтвердили домовленість між Радою ЄС та Європарламентом щодо механізму тимчасового призупинення безвізового режиму між ЄС та третіми країнами, який був необхідний для прийняття позитивного рішення про скасування віз для громадян України і Грузії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Рішення було прийнято в середу, 7 грудня, за підсумками засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) в Брюсселі.

Читайте також: Безвізовий режим з ЄС: названа нова важлива дата
"Комітет постійних представників 7 грудня підтвердив від імені Ради компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо перегляду механізму тимчасового призупинення, який може бути застосований для всіх існуючих угод щодо лібералізації візового режиму", - заявили в Раді ЄС.
Відповідних домовленостей було досягнуто між Радою, Парламентом та Комісією в середу, 7 грудня. Після цього рішення має бути проголосовано Європарламентом і Радою ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що в Євросоюзі знайшли компроміс щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?