В ЄС зробили заяву про хід реформ в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС зробили заяву про хід реформ в Україні

В ЄС зробили заяву про хід реформ в Україні

У Євросоюзі нагадали українському уряду, що реформування повинно відбуватися паралельно з інклюзивним законодавчим процесом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

З відповідною заявою виступили у Комітеті асоціації Україна-ЄС. Представники органу здійснили 5-ту зустріч.

"ЄС привітав оновлене та амбітне прагнення до реформ в Україні, яке відображає очікування українських громадян, зокрема у сферах верховенства права та боротьби проти корупції, а щодо економічних питань, які мають прямий вплив на щоденне життя в Україні, Євросоюз визнав очікування досягти швидких результатів; однак нагадав, що швидкість та ефективність повинні йти пліч-о-пліч з інклюзивним законодавчим процесом", - говориться у заяві.

Офіційний Брюссель вітає прогрес, досягнений протягом останніх місяців у багатьох галузях. Особливо наголошується на необхідності розгортання судової реформи, реформування прокуратури та СБУ.

Під час засідання комітету було обговорено виконання положень Угоди про асоціацію України та ЄС, а також організацію Ради асоціації. Останню проведуть вже найближчими місяцями.

Як повідомляв ONLINE.UA, український міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україні потрібна перспектива євроінтеграції від Брюсселя. Також він нагадав про прагнення Києва більш глибокої секторальної співпраці з європейськими партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?