В Єврокомісії прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Єврокомісії прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"

В Єврокомісії прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"

Будівництво російського "Північного потоку-2", через який планується здійснювати транзит російського газу в Європу, не буде підтриманий в Євросоюзі.

Про це повідомив генеральний директор Директорату з питань енергетики Єврокомісії Домінік Рісторі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: У Верховній Раді прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"

Рісторі підкреслив, що позиція ЄС по "Північному потоку-2" чітка. У Єврокомісії вважають, що цей газопровід порушить принципи прозорості вільного доступу європейських споживачів до джерел енергоносіїв.

Раніше з аналогічною заявою виступала депутат Європейського парламенту Лайма Андрікене. Вона відзначала, що "Північний потік-2" націлений на те, щоб розділити Європу і зробити її залежною від російського газу.

У свою чергу український прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав російський "Північний потік-2" політичним підприємством, яке несе загрозу всій Європі. Він нагадав, що 80% газу, що імпортується в країни ЄС буде йти з РФ, що дозволить Москві посадити їх на "газову голку".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Фінляндія видала дозвіл Росії на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?