В Європарламенті проігнорували Україну - політики б'ють на сполох
Категорія
Політика
Дата публікації

В Європарламенті проігнорували Україну - політики б'ють на сполох

В Європарламенті проігнорували Україну - політики б'ють на сполох

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час свого щорічного послання Європарламенту про стан справ у Євросоюзі проігнорував ситуацію в Україні та не згадав про російську агресію, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правд у".

Варто зазначити, що це було останнє послання перед виборами до Європарламенту навесні 2019 року.

Юнкер підкреслив, що хоче досягти відчутного прогресу у зміцненні зовнішньої політики ЄС, однак він жодним чином не згадав ані про Росію, ані про Україну, ані про Східне партнерство. На відсутність загадок про Україну і РФ звернули увагу і в Європарламенті.

Радник одного з євродепутатів Павел Вишневський наголосив, що відсутність таких згадок не може не викликати занепокоєння, адже влада ЄС не має жодного права забувати про Схід.

Також вказано, що президент Єврокомісії згадав про ідею спільної оборони Європи, яку він знову підняв у 2014 році.

"Саме тому я буду продовжувати працювати день і ніч протягом наступних місяців, щоб побачити, як у повному обсязі запрацює Європейський оборонний фонд" - сказав Юнкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 1 2 вересня відбудеться засідання Європарламенту, на якому планують прийняти рішення про позбавлення права голосу Угорщини в Раді ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?