В Європі почали заарештовувати активи російського "Газпрому" на користь "Нафтогазу"
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Європі почали заарештовувати активи російського "Газпрому" на користь "Нафтогазу"

В Європі почали заарештовувати активи російського "Газпрому" на користь "Нафтогазу"
Джерело:  online.ua

Нідерландський суд заарештував активи російського газового монополіста "Газпрому" в його голандських дочірніх компаніях за позовом Стокгольмського арбітражу. Це рішення було прийнято в рамках стягнення російського боргу на користь України в розмірі 2,6 млрд доларів.

Про важливе рішення суду Нідерландів повідомила прес-служба "Нафтогазу", передає ONLINE.UA.

В "Нафтогазі" зазначили, що кілька днів тому компанія подала клопотання про арешт часток "Газпрому" в його голландських дочірніх компаніях. Голландський суд задовольнив це клопотання, але шість з семи дочірніх компаній "Газпрому" в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями, хоча це ніяк не може вплинути на арешт.

Також в прес-службі "Нафтогазу" повідомили, що українській стороні фактично вже вдалося стягнути з "Газпрому" 2,1 млрд доларів - ці гроші були зараховані як плата української компанії за поставлений російський газ в 2014-2015 роках згідно з рішенням по транзитній справі. У компанії продовжують працювати над тим, щоб отримати залишок російського боргу.

Відзначається, що "Нафтогаз" також ініціював арешт активів в інших юрисдикціях, включаючи частки "Газпрому" в його дочірніх компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. Суд Швейцарії задовольнив клопотання української компанії - судові виконавці вже проводять дії, щоб заморозити активи російського монополіста.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що трибунал суду в Гаазі завершив усні слухання за позовом української компанії "Нафтогаз" до Росії в частині незаконного захоплення Москвою активів в анексованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?