В Європі рішуче пішли проти Росії - Путін зіткнувся з новою масштабною проблемою
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі рішуче пішли проти Росії - Путін зіткнувся з новою масштабною проблемою

В Європі рішуче пішли проти Росії - Путін зіткнувся з новою масштабною проблемою
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини поки остаточно не вирішила подальшу долю російського газопроводу "Північний потік-2", який опинився під загрозою блокування. Але санкції США продовжують працювати. Через жорстку позицію Америки асоціація міжнародних страховиків судновласників відмовилася надавати страховку для судів, задіяних в будівництві трубопроводу. При цьому в Росії сподіваються, що "Північний потік-2" все ж вдасться добудувати і запустити. У команді російського президента Володимира Путіна впевнені, що Берлін не піде на штантаж критиків проекту і не поставить під загрозу свою енергобезпекута економічні інтереси, повідомляє ONLINE.UA.

"Даним циркуляром висловлюється занепокоєння з приводу позиції Сполучених Штатів щодо посилення санкційних положень відносно будівництва трубопроводу Північний потік - 2 і трубопроводу Турецький потік, а також тих, хто надає суду і послуги для будь-якого з цих проектів. Члени асоціації повинні пам'ятати , що не повинно бути ніякого страхового покриття для судів, залучених до незаконної діяльності, або діяльність, яка ставить клуб під загрозу порушення санкцій ", - йдеться в повідомленні асоціації страховиків.

Відзначається, що в світлі прямої санкційної загрози для страховиків, клуб не буде надавати страхове покриття для діяльності, що відноситься до проектів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Важливо нагадати, що в Євросоюзі, де раніше захищали російський газопровід від американських санкцій, раптово змінили свою позицію - Брюссель відмовився вирішувати долю "Північного потоку 2", поклавши відповідальність за нього на Німеччину. В уряді Німеччини, де до сих пір всіма силами захищали будівництво газопроводу, задумалися про його блокування. На такі рішучі заходи проти Росії в Берліні зважилися піти у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, якого отруїли бойовою отрутою "Новачок". Глава МЗС ФРН Гайко Маас вже визнав, що загроза зупинити проект існує, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила його слова.

Нагадаємо, 2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому що намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Бундестаг провалив голосування по Північному потоку-2. Депутати німецького парламенту так і не змогли визначитися, що робити з російським газопроводом, хоча Євросоюз вимагає, щоб Берлін негайно знищив останній козир Путіна на міжнародній арені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?