В Європі суд виправдав українця, який вкрав їжу із супермаркету
Категорія
Україна
Дата публікації

В Європі суд виправдав українця, який вкрав їжу із супермаркету

В Європі суд виправдав українця, який вкрав їжу із супермаркету
Джерело:  BBC

Італійський суд виправдав бездомного чоловіка українського походження у справі про крадіжку їжі в супермаркеті.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську службу BBC.


У верховному касаційному суді Італії ухвалили, що крадіжка продуктів харчування в невеликих кількостях для втамування голоду "перед обличчям негайної і невідворотної потреби в харчуванні" не є злочином.


"Таким чином, судді скасували вирок у відношенні Романа Острякова, бездомного чоловіка українського походження, який вкрав сир і сосиски на суму 4 євро з супермаркету", - йдеться в повідомленні.


Відомо, що подія з крадіжкою їжі в супермаркеті сталася в Генуї в 2011 році. Тоді один з покупців повідомив охоронцю в магазині, що Остряков вийшов з сиром і сосисками в кишені, оплативши тільки хлібні палички.


У 2015 українця визнали винним в крадіжці і засудили до шести місяців в'язниці і штрафу в 100 євро, однак його захист оскаржив вирок, оскільки бездомного спіймали на місці злочину ще до того, як він залишив магазин.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Одесі охоронці супермаркету вимагали у покупниці 10 тисяч гривень за нібито скоєну крадіжку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?