В Європі заарештований росіянин-нацист, який воював проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі заарештований росіянин-нацист, який воював проти України

В Європі заарештований росіянин-нацист, який воював проти України
Джерело:  Четверта влада

У Норвегії заарештований учасник банди російських неонацистів «Русич» Ян Петровський, який хвалився розстрілом поранених українських військових на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Четверту владу».
«Російський неонацист Ян Петровський на прізвисько Великий Слов'ян, який воював на території України в 2014-2015 роках і здійснював військові злочини проти українських військових, був заарештований увечері 18 жовтня 2016 року в Норвегії, в місті Вестфольді норвезької службою безпеки PST», - йдеться в повідомленні.
Як стало відомо, росіянин виїхав до Норвегії, скориставшись своєю посвідкою на проживання в цій країні, а його арешт був проведений через закінчення терміну дії цього дозволу на проживання.
Крім того, повідомляється, що норвезька влада прийняла рішення про депортацію Петровського після того, як служба держбезпеки заявила, що росіянин є "загрозою державної безпеки".
Тим часом російський журналіст Євген Дьяконов, який проживає в Норвегії, повідомив, що видачі Петровського зажадав український МЗС.
"В цей час норвезька влада готує його депортацію до Росії, а український МЗС вже подав протест і вимагає видачі Петровського як військового злочинця", - написав він на своїй сторінці Вконтакте.
Відзначимо, що Петровський разом з ватажком банди «Русич» Олексієм Мільчаковим «прославилися» кадрами розстрілу колони батальйону "Айдара" біля селища Металіст під Луганськом 5 вересня 2014 року.
Тоді бойовики добивали тих, хто вижив, і катували полонених.
З тих, хто потрапив в руки Мільчакова і Петровського, не вижив ніхто. Самі росіяни фотографувалися на тлі спотворених трупів українських добровольців.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше одіозний російський нацист Мільчаков відверто розповів про справжні цілі війни за «русскій мір» в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?