В Європі знайшовся новий прихильник зняття санкцій з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі знайшовся новий прихильник зняття санкцій з Росії

В Європі знайшовся новий прихильник зняття санкцій з Росії

Віце-канцлер Австрії, міністр економіки Райнхольд Міттерленер виступив за поступове скасування санкцій з Росії, які були впроваджені у відповідь на анексію Криму і агресію на сході України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", яка цитує Welt.
За його словами, продовження санкцій вже стало ритуалом для ЄС: двічі на рік Євросоюз закликає до прогресу в вирішенні конфлікту в Україні, висловлює розчарування і продовжує економічні санкції проти Росії.
Однак, за словами віце-канцлера Австрії, з цим пора закінчувати.
"Продовження санкцій проти Росії не повинно бути автоматичним. Воно повинно обговорюватися більш інтенсивно", - заявив Міттерленер.

Читайте також: орог" Росії раптово вирішив послабити санкції проти неї
На його думку, ЄС потребує співпраці з Росією. У той же час він наполягає на виконанні Мінських угод як Росією, так і Україною, однак підніс цю тезу так, ніби Київ не виконує домовленостей.
"Я виступаю за поступове скасування санкцій проти Росії, яка повинна йти разом з прогресом у виконанні Мінських угод. Потрібно, щоб обидві сторони виконували свої зобов'язання, в тому числі Україна", - заявив політик.
"Ми відкидаємо ідею посилення санкцій. Це принесе більше шкоди ніж користі, немає сенсу розкручувати санкційну спіраль" - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, новий прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні виступав проти поставок зброї в Україні для боротьби з російською агресією, а також висловлював думку, що автономія окупованого Донбасу може виявитися корисною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?