В Євросоюзі відреагували на ратифікацію угоди про асоціацію з Україною у Сенаті Нідерландів
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі відреагували на ратифікацію угоди про асоціацію з Україною у Сенаті Нідерландів

В Євросоюзі відреагували на ратифікацію угоди про асоціацію з Україною у Сенаті Нідерландів
Джерело:  Голос Америки

Політики з Європейського союзу позитивно оцінили рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію угоди про асоціацію ЄС та України, що було прийнято 30 травня.

Про це йдеться у заяві Європейської комісії, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Порошенко підписав указ щодо реалізації права українців на безвізові поїздки до ЄС

"Сьогоднішнє голосування Сенату Нідерландів є важливим сигналом від Нідерландів та всього Європейського Союзу до наших українських друзів: Місце України – в Європі. Майбутнє України – з Європою. Хочу подякувати уряду Нідерландів, лідерам політичних партій за їхні дії щодо позитивного вирішення цього питання", - заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Європейський Союз повністю відданий нашому партнерству з народом України, яке перетворилось на одне з найбільш тісних та цінних. Угода про асоціацію вже сприяла зростанню торгівлі і допомогла консолідувати підтримку ряду реформ в Україні, створюючи нові можливості як для ЄС, так і для громадян України" - йдеться в заяві голови Єврокомісії.

Також з позитивними емоціями відреагували на рішення у Нідерландах і в Європарламенті, зокрема голова Комітету європейського парламенту з закордонних справ Девід Макалістер, голова комітету європейського парламенту з асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті.

В Європарламенті нагадали, що "процес ратифікації став марафоном з багатьма неочікуваними і несправедливими перепонами, що не було гідне тих мужніх українців, які боролись за цю угоду на Майдані протягом зими 2013-2014 років – більше сотні з них це навіть коштувало життя".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко розповів, як Росія "капостила на кожному кроці" у спробі зупинити возз’єднання Європи та України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?