В Нідерландах створили проект диво-асфальту: буде відновлюватися і заряджати електромобілі
Категорія
Технології
Дата публікації

В Нідерландах створили проект диво-асфальту: буде відновлюватися і заряджати електромобілі

В Нідерландах створили проект диво-асфальту: буде відновлюватися і заряджати електромобілі
Джерело:  online.ua

В Нідерландах проектують асфальт, який буде самостійно відновлюватися, а також заряджатиме електромобілі, що їхатимуть по ньому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Tehnot.

Проект був створений розробниками Делфтського технологічного університету. За задумкою вчених, в асфальт будуть вбудовані волокна із сталі, а також внесені особливі бактерії, здатні відновлювати невеликі тріщини, перешкоджаючи збільшенню їх розміру.

Ще один побічний ефект такого покриття — здатність поповнювати заряд акумулятора електромобіля, поки той стоїть на світлофорі.

Читайте також: Під кеди: соцмережі розвеселили оновлені iPhone 7 і iPad, з’явилися фото

"Глава дослідницької групи Ерік Шланген зазначає, що поки цей проект не реалізовується через безліч невирішених проблем. Серед них – ціна, яка вища на 25% навіть без урахування індукційної машини, що потрібна для запуску відновного процесу. При цьому зазначено, що нове покриття буде служити вдвічі довше за звичайне і значно знизить витрати на технічне обслуговування дороги", - йдеться у повідомленні.

Експерименти з таким покриттям проводяться з 2010 року, але коли воно з’явиться на дорогах – невідомо.

Також відзначимо, що після його впровадження творцям електромобілів доведеться перейти на новий тип зарядних пристроїв в автомобілях, що вимагатиме нових витрат і підвищення і без того чималої вартості автомобілів. Тому розробка голландців залишається більше фантастичною задумкою, ніж реальною розробкою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у США влада Каліфорнії дозволила компанії Apple проводити випробування безпілотних автомобілів на дорогах штату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?