У Хорватії президент та прем'єр публічно розсварилися через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Хорватії президент та прем'єр публічно розсварилися через Україну

У Хорватії президент та прем'єр публічно розсварилися через Україну
Джерело:  online.ua

Президент Хорватії Зоран Міланович публічно поскандалив з прем'єр-міністром Андрієм Пленковичем через нещодавній візит останнього до України на тлі можливого вторгнення РФ. Що цікаво, лідер країни назвав поїздку "чистим шарлатанством".

Джерело:  Vecernji List

Президент Хорватії розкритикував прем'єра через візит в Україну

Варто звернути увагу на те, що Пленкович відвідував нашу країну з дводенним візитом - він побував у Києві та Львові. Перебуваючи в Україні політик повідомив, що Хорватія приєдналася до кола країн Євросоюзу, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи офіційного Києва.

За словами останнього, його візит до України зміцнив дружбу між країнами, а також додав, що ці відносини жодним чином не спрямовані проти РФ.

Окрім того, Пленкович з іронією прокоментував слова Мілановича про візит та "шарлатанство".

Якщо він так сказав, це черговий успіх. Я бачу, що він у чудовій формі, тому, звісно, наші українські друзі будуть у захваті від такої заяви президента Хорватії. Він приносить славу хорватській зовнішній політиці, це правильний шлях, я його вітаю та пропоную продовжити цей шлях. Що стосується Росії, він наголосив, що існує політичний діалог та економічна співпраця. "Наші відносини з Україною – це не стосунки проти Росії. Ми знаємо їхні позиції, ми маємо відносини з Україною, - сказав Пленкович.

Журналісти також поцікавилися у політика, чи має він спільно з президентом розробляти зовнішню політику, той завив:

Не з тим, хто має такі погляди та неймовірні тези про характер цього візиту в Україну. Я не читав, що він сказав, і читати не буду, тому що він цього не заслуговує, - додав Пленкович.

Що важливо розуміти, соціал-демократ Міланович був обраний президентом Хорватії рік тому. Глава країни постійно конфліктує із прем'єром та урядом як у внутрішніх питаннях, так і у питаннях зовнішньої політики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?