В Індії готують кримінальну відповідальність за володіння криптовалютою
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Індії готують кримінальну відповідальність за володіння криптовалютою

В Індії готують кримінальну відповідальність за володіння криптовалютою
Джерело:  online.ua

Криптовалюта може викликати занепокоєння з боку урядів різних країн, оскільки її важче контролювати за традиційні різновиди фінансових ресурсів.У деяких державах посилено контроль саме за обігом таких суто цифрових грошей. Індійська влада згідно з неофіційною інформацією, запланувала заборонити навіть володіння криптовалютою — таке рішення може стати найсуворішим серед інших країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За даними джерел в уряді країни, кримінальна відповідальність чекатиме на порушників, які також проводять будь-які операції з криптовалютою.

“Законопроєкт передбачає криміналізацію володіння, випуску, видобутку, торгівлі та передачі криптоактивів”, - оголосив інформатор.

Передбачається, що законопроєкт вводитиме пів року з моменту його ухвалення для того, аби всі власники криптовалюти могли її позбутися. Після на таких людей чекатимуть штрафи.

Попередні оцінки вказують, що такий законопроєкт підтримають у парламенті, адже чинний прем’єр-міністр Нарендра Моді контролює там більшість.

“Якщо така заборона стане законом, Індія стане першою великою економікою, яка зробить зберігання криптовалюти незаконним. Навіть Китай, який заборонив видобуток та торгівлю, не карає за володіння”. - звернули увагу журналісти.

Загальні обсяги транзакцій в Індії наразі збільшуються, у країні налічуються близько 8 мільйонів інвесторів, що володіють різноманітною криптовалютою. Станом на березень 2021 року обсяги їхніх активів в цілому сягають 1,4 мільярда доларів.

До 2020 року в Індії була чинною постанова центробанку про заборону для фінансових установ у торгівлі криптовалютою. Вона функціонувала з 2018 року, її скасовано рішенням Верховного суду, який також постановив необхідність розробки закону про обіг криптовалюти.

Натомість центробанк продовжив говорити про ризики фінансовій стабільності через поширення криптовалюти. Наразі все дійшло до обговорення вже її повної заборони та криміналізації.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі новин про нові рекорди біткоїна та інших альткоїнів люди дедалі частіше стали замислюватися про можливість заробітку за допомогою криптовалют. Наприклад, у Китаї майнити криптовалюту примудряються на дуже різноманітних девайсах. Попри те, що консоль Sony PlayStation 5 має обмеження системи для майнінгу, китайським ентузіастам вдалося обійти їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?