В Instagram стався масштабний витік даних
Категорія
Технології
Дата публікації

В Instagram стався масштабний витік даних

В Instagram стався масштабний витік даних
Джерело:  online.ua

У відкритому доступі були виявлені мільйони контактних та інших даних Instagram-блогерів та знаменитостей, які популярні у даній соцмережі. Що цікаво, база даних блогерів перебувала на Amazon Web Services і була доступна для будь-якого користувача, передає ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

Коли фахівці виявили ці дані, то там було понад 49 мільйонів записів. Варто зазначити, що їхня кількість постійно зростає.

 "Для широко загалу стали доступні контактні дані з акаунтів Instagram-користувачів, а також біографія, фото профілю, кількість фоловерів, місце проживання, пошту, номер телефону та іншу приватну інформацію. Незабаром цю базу приховали із загального доступу.Базу з персональною інформацією використовували, щоб визначити скільки платили блогерам, враховуючи кількість лайків, шерів, фоловерів тощо", - сказано в повідомленні.

Ні для кого не секрет, що Instagram входить до складу корпорації Facebook, яка вже неодноразово потрапляла у скандали із витоком особистих даних. Окрім того, в роботі цих соцмереж постійно стаються різноманітні збої.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в компанії Facebook зізналися в новому масштабному витоку даних користувачів соцмережі. На цей раз жертвами стали близько семи мільйонів власників акаунтів, до фото яких отримали доступ розробники сторонніх додатків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?