В Інституті нацпам’яті прокоментували бажання мера Харкова повернути радянські назви
Категорія
Україна
Дата публікації

В Інституті нацпам’яті прокоментували бажання мера Харкова повернути радянські назви

В Інституті нацпам’яті прокоментували бажання мера Харкова повернути радянські назви
Джерело:  online.ua

Ініціатива міського голови Харкова Геннадія Кернеса повернути радянські назви проспекту Петра Григоренка та станції метро «Палац спорту» отримала коментар в Інституті національної пам’яті України. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Inforesist, на переконання першої заступниці директора Інституту Аліни Шпак, подібне бажання є протизаконним.

«У нас міські ради можуть ухвалювати рішення часом такі, які вони вважають необхідними, але це буде порушенням закону. Це однозначно: Жуков, який обіймав керівні посади в комуністичній партії, його прізвище не може бути озвученим у назві вулиці», – пояснила Шпак.

В Інституті нацпам’яті вважають, що ініціатива Кернеса безвідповідальна, оскільки він пропонує громадянам оцінити те, що завідомо суперечить законодавству. По суті це політична заява, а не пропозиція.

Аліна Шпак додала, що Геннадій Кернес має право на власну думку щодо історичних подій, але його дії як чиновника не повинні суперечити діючим законам.

Нагадаємо, що вчора на своїй Facebook-сторінці міський голова Харкова закликав громадян підтримати інтернет-петицію про повернення радянських назв проспекту та станції метро. Вони, на думку Геннадія Кернеса, повинні носити ім’я Георгія Жукова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?