В Ірані почали розшифровувати чорні ящики - що потрібно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані почали розшифровувати чорні ящики - що потрібно знати

В Ірані почали розшифровувати чорні ящики - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

10 січня в Ірані місцеві й українські експерти розпочали розшифровку обох чорних ящиків з борту літака Boeing 737, який зазнав аварії біля Тегерану. З такою заявою виступив очільник Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, передає ONLINE.UA з посиланням на "Deutsche Welle".

Він наголосив, що фахівці працюють у лабораторії в аеропорту Мерабад у Тегерані. За його словами, завданням дослідників є отримання даних польоту і звуків, записаних у кабіні пілотів, у тому числі останніх слів пілота літака.

Абедзаде акцентував увагу на тому, що його країна має технічні можливості для оцінки даних чорних ящиків, однак додав, що з українською стороною було узгоджено, що за необхідності буде використовуватися інше програмне забезпечення та прилади інших країн. Окрім того, не відкидається можливість передачі чорних ящиків для оцінки в інші країни.

Варто зазначити, що раніше іранські чиновники показали знайдені чорні ящики, а також підкреслили, що бортові самописці розкриють 10 січня. Що важливо, Канада і Франція направили в Тегеран фахівців для розслідування причин авіакатастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада обіцяє  оперативно встановити причини авіакатастрофи українського літака під Тегераном. Держсекретар США Майк Помпео у коментарі журналістам заявив, що катастрофа могла статися через несправності лайнера, однак, якщо був зовнішній вплив, США має негайно дізнатися про це.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?