В Ірані почалися арешти через авіакатастрофу лайнера МАУ - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані почалися арешти через авіакатастрофу лайнера МАУ - подробиці

В Ірані почалися арешти через авіакатастрофу лайнера МАУ - подробиці
Джерело:  online.ua

Іранські силовики організували перші арешти у справі про збитий пасажирський лайнер Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

З відповідною заявою виступив речник судової влади країни Голамхосейн Ісмаїлі. За його словами, арештовані вже кілька підозрюваних, але точка кількість не оголошена.

Напередодні президент Ірану Хасан Рухані скликав проведення спеціального судового процесу щодо загибелі рейсу "МАУ" Тегеран - Київ 8 січня.

Нагадаємо, жертвами катастрофи стали 167 пасажирів з Ірану, Канади, Швеції, Великої Британії, Німеччини, Афганістану та України. Також загинув український екіпаж з 9 спеціалістів.

Західні лідери вже наступного дня заявили про провину військового командування Ірану у трагедії. Вони стверджували, що мають дані щодо влучення ракети у літак майже одразу після старту.

Офіційний Тегеран визнав причетність лише 11 січня.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС України Вадим Пристайко наголошує, що Київ вимагає притягнення до відповідальності усіх винних в авіакатастрофі, а не лише солдата, який "натиснув кнопку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?