В Ірані заявили, що США тиснуть на членів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Ірані заявили, що США тиснуть на членів НАТО

В Ірані заявили, що США тиснуть на членів НАТО
Джерело:  online.ua

Влада Ірану заявила, що США чинять тиск на членів НАТО, нав'язують їм свою думку і політику. Офіційний представник МЗС країни Бахрам Касемі також підкреслив, що більша частина витрат блоку йде на забезпечення безпеки Штатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресс-службу відомства.

"Хоча більша частина витрат НАТО йде на забезпечення безпеки США, ця країна, поводячись так, як ніби інші зобов'язані їй і, чинячи тиск, намагається нав'язати свої погляди і політику іншим націям, особливо європейським країнам", - зазначив Касемі.
Він також наголосив, що влада його країни засуджує і виступає проти повторюваних звинувачень Ірану щодо балістичної програми країни, яка, за його словами, не порушує резолюцію Ради Безпеки ООН.
В МЗС Ірану підкреслили, що Іран, як всі незалежні держави світу, має право на оборонні програми, засновані на угоді, щоб захищати інтереси, народ і суверенітет своєї країни.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку.  Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?