В Ісландії офіційно зрівняли зарплати чоловіків і жінок
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ісландії офіційно зрівняли зарплати чоловіків і жінок

В Ісландії офіційно зрівняли зарплати чоловіків і жінок
Джерело:  standard.co.uk

В Ісландії з 1 січня 2018 року вступив в силу новий закон про рівну оплату праці як для жінок, так і для чоловіків.

Про це повідомляє сайт Evening Standart, передає ONLINE.UA.

Відповідно до нового закону, компанії, у яких працює більше 25 осіб, зобов'язані отримати державний сертифікат, який повинен підтвердити рівну оплату праці. Порушення будуть каратися штрафами.

Читайте також: Гендерна нерівність настільки поширена, що ми її просто не помічаємо

Як повідомляється, цей законопроект було прийнято ще 8 березня 2017 року, проте в силу він вступив лише зараз. Це один із заходів, направлених на подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2022 року.

Новий законопроект підтримав правоцентристський коаліційний уряд Ісландії, а також опозиція - майже 50% законодавців у парламенті є жінками.

Варто відзначити, що Ісландія вже дев'ять років поспіль має найкращі показники гендерної рівності, згідно даних Всесвітнього економічного форуму.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, 22 березня в Києві відбувся медійний марафон "Гендерна рівність в Україні — на крок ближче", присвячений обговоренню позитивних змін в сприйнятті гендерної рівності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?