В Італії випадково знайшли картину, викрадену у XX сторіччі
Категорія
Культура
Дата публікації

В Італії випадково знайшли картину, викрадену у XX сторіччі

В Італії випадково знайшли картину, викрадену у XX сторіччі
Джерело:  online.ua

"Портрет жінки" - одне з найвідоміших полотен австрійця Густава Клімта - знайшли після 22 років з моменту викрадення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Картина вартістю у 60 мільйонів євро знаходилася у містечку П'яченці, Італія. У 1997 році її виставляли у галереї Річчі Одді. Під час цієї виставки твір викрали. З того часу його не могли знайти.

У вівторок, 10 грудня, працівник муніципальної установи П'яченци чистив стіни галереї від плюща. Він виявив порожнину у стіні, сховану залізними дверима. Там знаходилася картина Клімта, вкрита чорним сміттєвим пакетом.

Наразі знайдений екземпляр передали експертам для ідентифікації. Представники галереї впізнали певні штампи й печатки на зворотному боці полотна, але усе треба підтвердити остаточно.

Під час викрадення злодії викинули раму на дах будівлі. Таким чином вони намагалися показати, що потрапили у галерею через вікно. Це спростувала перевірка - вікно занадто мале, щоб пронести через нього раму.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно злодії вкрали одну з ранніх картин іспанського сюрреаліста Сальвадора Далі. Їм це вдалося буквально за секунди. В інтернеті оприлюднили відео інциденту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?