В Італії вирішили завжди пам'ятати про Голодомор в Україні: з'явилися фото
Категорія
Культура
Дата публікації

В Італії вирішили завжди пам'ятати про Голодомор в Україні: з'явилися фото

В Італії вирішили завжди пам'ятати про Голодомор в Україні: з'явилися фото

В італійському місті Кальярі, розташованому на острові Сардинія, 17 грудня було урочисто відкрито пам'ятник жертвам Голодомору в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

Монумент встановлений в центральному парку міста — Монте Кларо.
«Скульптура складається з п'яти жіночих фігур з виразом страждання і гідності на обличчі», – розповів автор монумента, сардинська скульптор Армандо Лекка.


Читайте також: Путінске росЗМІ несподівано видало правду про Голодомор: з'явилося фото

Висота скульптури – більше 2 метрів, вона виготовлена з жовтого каменю, який символізує колір пшениці.
«Ми вирішили встановити монумент у парку, тому що тут буває багато людей. Всі будуть бачити і дізнаються про трагедію українського народу, про яку мало хто чув», – заявив представник міської ради Кальярі Філіппо Петруччи.
У свою чергу, місцевий художник, автор коміксів про Україну і Голодомор Ігор Тувери назвав появу монумента важливою подією для Італії.
«Це чергове нагадування про одну з найбільших трагедій людства, і Європа повинна бути більш чутлива до пам'яті про її жертви», – сказав Тувери.


Читайте також: А у нас ниють, що нема грошей: після англійського фільму про Голодомор соцмережі вибухнули

Монумент був створений за підтримки благодійних асоціацій ARCOIRIS ONLUS, OCI, посольства України в Італії, Світового конгресу українців та релігійної асоціації «Свята Софія».


За словами представника місцевої громади українців Володимира Степанюка, вартість проекту становить близько 4 тисяч євро, не рахуючи роботи скульптора. Армандо Лекка вирішив зробити свою роботу безкоштовно в знак солідарності з українським народом.


Це перший пам'ятник в Італії жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років. Всього в світі налічується 13 таких пам'яток.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  депутати Верховної Ради України звернулися до всього світу із важливим посланням щодо Голодомору.


=

=


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?