В Ізраїлі кажуть, що створили вакцину проти COVID-19 - що потрібно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі кажуть, що створили вакцину проти COVID-19 - що потрібно знати

В Ізраїлі кажуть, що створили вакцину проти COVID-19 - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

В Ізраїльському інституті біодосліджень вразили міжнародну спільноту довгоочікуваною новиною - там повідомили, що створили і провели успішні доклінічні випробування вакцини від коронавірусної інфекції. Науковці вважають вакцину VSV-∆G-spike безпечною і ефективною проти SARS-CoV-2. Про це опубліковано на ресурсі bioRxiv, передає ONLINE.UA.

За словами біотехнологів, їхня вакцина складається з генномодифікованого вірусу везикулярного стоматиту Індіана (VSV): він здатний кодувати білок-шип (S-білок) з поверхні коронавірусу і цим викликає імунну реакцію організму. Що цікаво, отриманий продуктом через місяць тестували на хом'яках. Вчені звернули увагу на те, що тварини набирали вагу і виглядали абсолютно здоровими

"Вакцинація відбувалася як внутрішньом'язово, так і підшкірно. Різниці не виявлено. У висновку вчених йдеться, що однієї вакцинації було достатньо, щоб "привести до швидкої і потужної індукції нейтралізуючих антитіл проти коронавірусу. Пізніше вчені спробували заразити хом'ячків справжнім коронавірусом через ніс, але хвороба не розвивалася у тварин", - йдеться в повідомленні.

Серед найбільш переваг нової вакцини автори назвали те, що VSV може легко "розмножуватися" і викликає сильний імунітет.

Варто зазначити, що глава ВООЗ Тедрос Гебреісус нещодавно потішив довгоочікуваною новиною — він вперше офіційно прокоментував результати клінічних випробувань стероїдного препарату дексаметазону при лікуванні коронавірусної інфекції у Великій Британії. Очільник організації назвав їх "науковим проривом". За його словами, це перший препарат, який показав зниження смертності серед інфікованих пацієнтів, яким потрібна штучна вентиляція легень і киснева підтримка. Згідно з останніми даними, застосування дексаметазону показало зниження смертності серед пацієнтів на апараті на одну третину, а серед хворих, які перебувають на кисневій підтримці, на 20%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецькі вчені назвали  продукт, який знижує імунітет  при боротьбі з бактеріальною інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?