В Ізраїлі ліквідували палестинців, що напали на солдатів
Категорія
Події
Дата публікації

В Ізраїлі ліквідували палестинців, що напали на солдатів

В Ізраїлі ліквідували палестинців, що напали на солдатів
Джерело:  BBC

Армія Ізраїлю повідомила про напад двох озброєних палестинців на блокпост на Західному березі річки Йордан. Палестинці, що напали з ножами, були вбиті солдатами ЦАХАЛ. Ізраїльські бійці не постраждали, повідомляє  ВВС Україна.

Хвиля нападів палестинців на ізраїльтян, в основному з холодною зброєю, почалася в жовтні 2015 року. З тих пір напади відбуваються порівняно регулярно: з жовтня загинули 22 ізраїльтянина, американець і громадянин Еритреї, а також 146 палестинців, більшість з яких самі ініціювали атаки.

Місяцем раніше, у вересні 2015 року, сталася хвиля зіткнень між ізраїльтянами і палестинцями в районі священної мечеті Аль-Акса. Заворушення почалися після того, як серед палестинців стали поширюватися чутки про те, що Ізраїль має намір дозволити євреям молитися на цьому святому для мусульман місці. Ізраїль багаторазово спростовував ці чутки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?