В Ізраїлі стартували випробування четвертої дози COVID-вакцини
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі стартували випробування четвертої дози COVID-вакцини

В Ізраїлі стартували випробування четвертої дози COVID-вакцини
Джерело:  online.ua

Ізраїльські лікарі з медичного центру Шиба ввели у понеділок четверту дозу вакцини від коронавірусу тестовій групі медиків. Країна розглядає можливість схвалення такого заходу для вразливих груп населення, щоб випередити сплеск інфекцій, викликаний штамом Omicron.

Джерело:  Haaretz

Дослідження центру Шиба в Рамат-Гані поблизу Тель-Авіва має визначити ступінь вироблення антитіл, щоб з’ясувати, чи ефективна четверта доза взагалі. Усі 150 людей,які беруть участь в експерименті – це медичний персонал.

Минулого тижня експертна група Міністерства охорони здоров’я рекомендувала Ізраїлю стати першою країною, яка запропонує четверту дозу вакцини – також відому як другий бустер – людям старше 60 років, тим, хто страждає на ослаблену імунну систему, і медичним працівникам.

Цю пропозицію привітав уряд Ізраїлю, який боровся з падінням явки на вакцинацію.

Але четверта доза очікує остаточного схвалення генеральним директором міністерства Нахманом Ешем. Враховуючи стурбованість відсутністю даних тестів, Еш може змінити критерії прийнятності, підвищивши віковий поріг до 70 років і виключивши медичних працівників зі списку, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Більша половина населення Ізраїлю отримала дві дози, а 45% – третю

За даними ізраїльсткого МОЗ, 63 відсотки з 9,4-мільйонного населення Ізраїлю отримали перші дві дози вакцини. Майже 45 відсотків також отримали третю дозу або додаткову щеплення. Наразі зареєстровано близько 2 000 підтверджених або підозрюваних випадків Omicron.

Ізраїль був країною, яка найшвидше запустила початкові вакцини рік тому, і став однією з перших, хто помітив, що імунітет з часом слабшав. Це стало причиною поширення програми ревакцинації.

У чому різниця між бустерними та додатковими дозами

Додаткова доза призначається людям зі значно ослабленою імунною системою, тих, у кого у зв'язку з введенням двох доз не виробляється достатня імунна відповідь. Наприклад, це люди, які пройшли пересадку органу, мають злоякісні пухлини та проходять імуносупресивну терапію.

Бустерної дози можуть потребувати всі люди, які пройшли вакцинацію, у яких після певного часу знизиться імунна відповідь до коронавірусу. Бустерні дози можна розглядати для осіб віком від 18 років, як мінімум, через шість місяців після введення другої дози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?