В Ізраїлі українських біженців позбавили безкоштовного медичного обслуговування
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі українських біженців позбавили безкоштовного медичного обслуговування

В Ізраїлі українських біженців позбавили безкоштовного медичного обслуговування
Джерело:  online.ua

В Ізраїлі скасували безкоштовне медичне обслуговування близько 14 тис переселенців з України. При цьому нікого не попереждали про це заздалегідь.

Джерело:  The Jerusalem Post

Що відомо про відмову Ізраїля у безкоштовному медичну страхуванні українським біженцям 

Зазначається, що після початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну уряд Ізраїлю надав українським біженцям базовий пакет медичних послуг.

Це, зокрема, стосувалось 3 тис 400 вихідців з України віком за 60 років.

Наразі відповідні урядові органи Ізраїлю звинувачують один одного у ситуації, яка склалась.

Офіційна причина скасування безплатного медичного обслуговування біженців – затримка фінансування.

Що відомо про позицію Ізраїлю

Офіційні особи в Ізраїлі заявляють, що Мінфін затримав гроші, а інші профільні відомства не надали завчасно запит на їхнє отримання.

Чиновники запевняють, що будь-хто, хто потребує невідкладної допомоги, її отримає. Але біженці, яким потрібна реабілітація після травм або ті, хто страждають на серйозні захворювання, мусять почекати. Найбільше переривання медичного обслуговування впливає на важкохворих українців.

Представники Міністерства добробуту Ізраїлю зазначили, що просить виділити бюджетні кошти, щоб відновити програму.

Ми закликаємо міністра фінансів Смотрича та міністра соціальної політики Маргі переглянути своє рішення та в якості жесту гуманізму забезпечити українським біженцям базовий соціальний захист та медичне страхування, - зазначив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Медичні послуги в Ізраїлі недешеві. Тому українські переселенці могли лікуватися тільки завдяки страхуванню, яке покривало потреби. Без цього медичного пакета літні біженці не можуть отримувати кваліфіковану допомогу, адже вона їм просто не по кишені.

Ситуацію зараз намагаються виправити дипломатичні відомства. Вони шукають компромісне рішення з ізраїльською владою. Проблема має бути вирішена найближчим часом.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?