В Ізраїлі військовослужбовців реабілітують за допомогою сурогатної секс-терапії
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі військовослужбовців реабілітують за допомогою сурогатної секс-терапії

В Ізраїлі військовослужбовців реабілітують за допомогою сурогатної секс-терапії
Джерело:  online.ua

В Ізраїлі вже кілька десятків років працює клініка сексуальної реабілітації, в якій сурогатні партнери допомагають людям вирішувати сексуальні проблеми. Особливу увагу в ній приділяють людям з інвалідністю, в тому числі військовослужбовцям, які отримали поранення на війнах, і через травми головного або спиного мозку втратили можливість отримувати насолоду від інтимної близькості. Уже тисячі таких пацієнтів за державний рахунок змогли повернути секс в своє життя.

Джерело: ВВС

Клініку сурогатної секс-терапії в Тель-Авіві відкрила ізраїльська сексопатологиня Роніт Алоні. Спочатку в ній платні сурогатні партнери допомагали пацієнтам опановувати мистецтво інтимних відносин і, показували, як займатися сексом. Але пізніше Алоні одержала докторський ступінь в області сексуальної реабілітації і направила свою діяльність, в тому числі, і на відновлення військовослужбовців після бойових травм.

Вона заручилася підтримкою держави - влада погодилася оплачувати сурогатну секс-терапію для поранених ветеранів ізраїльської армії (до речі, тримісячний курс такої терапії коштує 5400 доларів). Схвалення на свою діяльність сексопатологиня отримала і у провідних рабинів країни. Вони тільки висловили прохання, щоб одружені чоловіки і заміжні жінки не виступали сурогатами.

Алоні зазначає, що в сучасному суспільстві склалося нездорове ставлення до сексу. Вона закликає використовувати лікування за допомогою сурогатних партнерів більш широко. Сексопатологиня підкреслює, що секс - це частина нашого життя, яку неможливо ігнорувати, це центр нашої особистості і про це потрібно не тільки говорити.

"Ми знаємо, як принижувати людей, ми дуже консервативні або занадто радикальні щодо сексуальності. Справжнього балансу досягти не вдається. Сексуальність ніколи не впліталась в наше життя так, як це повинно бути, а сексуальність - це життя, це продовження життя. Це наша природа! ", - нагадує Алоні.

Сурогатна секс-терапія - як це працює

Метод такої секс-терапії полягає в тому, що сурогатний партнер - вона або він - виконують роль партнера в звичайній парі. Сурогат-партнери допомагають клієнтам відновити здатність займатися сексом, яка була втрачена як через фізичні, так і психологічні причини.

Пацієнти Алоні розповідають, що її методика допомогла їм змінити життя, коли здавалося, що все втрачено і безповоротно. У числі пацієнтів її клініки були люди, які повністю поставили хрест на своєму житті, оскільки навіть не могли говорити і рухатися. Але і таких людей сурогат-партнери змогли "оживити".

"Коли я почав сурогатну терапію, я відчував себе невдахою, нікчемою. А під час терапії я став відчувати себе чоловіком, молодим і красивим. Я вперше відчув таке після травми. Це додало мені сил і вселило надію", - ділиться своїми враженнями 40- річний чоловік, колишній солдат запасу, чиє життя радикально змінилося після Ліванської війни 2006 року.

Серед пацієнтів клініки також є і одружені чоловіки, які паралізовані нижче пояса. Їх вчать проходити процес з самого початку. Сурогатні партнери показують, як за допомогою дотиків крок за кроком дійти до останньої стадії оргазму, і завдяки цьому ветерани війни не тільки швидше відновлюються, а й зберігають свої сім'ї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?