В Кабміні відповіли, коли почнеться колапс системи охорони здоров’я
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні відповіли, коли почнеться колапс системи охорони здоров’я

В Кабміні відповіли, коли почнеться колапс системи охорони здоров’я
Джерело:  daily.rbc.ua

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов невідкладно звернувся до усіх українців та заявив, що головна мета карантину, що наразі діє в Україні, – розірвати ланцюжок інфікування COVID-19. За його словами, обмеження повинні зменшити хоча б наполовину добовий приріст хворих. Окрім того, посадовець наголошує, що уряд наразі активно намагається запобігти початку "повного локдауну" медичної системи, коли місць у лікарнях може не залишитись. Олег Немчінов переконаний, що це може статися, якщо Кабінету міністрів доведеться скасувати карантин вихідного дня, як цього вимагають малий та середній бізнес, а також Верховна Рада України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

"РНБО озвучила, що якщо ми не здійснимо ці заходи, ми вийдемо на грудень на 20 – 25 тисяч випадків (інфікування – ред.) на день. Мета – розірвати цей ланцюжок і зменшити хоча б у два рази показники від тих, які є зараз", – підкреслив міністр Кабінету міністрів.

Окрім того, Олег Немчінов звернув увагу на те, що без карантину система охорони здоров'я може зазнати краху.

"Якщо ми цього робити не будемо (жити в умовах карантину – ред), у нас система охорони здоров'я просто ляже зимою, як ми бачили в окремих європейських країнах навесні", – попередив представник українського уряду.

За словами політика, офіційний Київ не є першопрохідцем, оскільки фактично більше половини європейських країн мають ті чи інші обмеження, більш чи менш жорсткі.

"Ми пішли, напевне, більше італійським шляхом, частково німецьким, бо там як у федеративній державі є різні підходи в різних землях. Але треба розуміти, що ми дивимося і на колег з близької нам демографічно і ментально Польщі, і намагаємося не допустити такого у нас, як вдалося не допустити цією весною", — пояснив український посадовець.

Як уже згадувалося раніше, Кабінет міністрів ввів карантин вихідного дня з 14 листопада. За попередніми даними, він має діяти протягом 3 тижнів. Таким чином у суботу й неділю повинні працювати лише продуктові, аптеки, АЗС, пошта та заклади, що готують їжу на виніс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада рознесла вщент нове рішення Кабміну щодо карантину вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?