В Кабміні зробили позитивний прогноз щодо росту зарплат в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні зробили позитивний прогноз щодо росту зарплат в Україні

В Кабміні зробили позитивний прогноз щодо росту зарплат в Україні
Джерело:  interfax.com.ua

За підсумками 2019 року є всі можливості досягти середньої заробітної плати в 12 тисяч гривень. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"На 2019 рік, я думаю, є всі можливості досягти кордону 12 тисяч гривень з урахуванням того, що курс гривні буде коливатися в прийнятних межах і інфляція цього року не перевищить 8%. Це було б дуже непогано, якби середня зарплата виросла приблизно на 15-20%, що з урахуванням інфляції складе 10% зростання реальної заробітної плати", - додав віце-прем'єр.

Розенко зазначив, що влада розуміє, що праця українців недооцінена і наразі близько 20% сімей в Україні перебувають за межею бідності.

При цьому він наголосив, що за останні кілька років був зроблений серйозний прорив у реформуванні системи оплати праці та піднятті мінімальної зарплати.

"Підтвердження цьому: три роки тому мінімальна заробітна плата в перерахунку була $ 53, сьогодні вже більше $ 150", - заявив Розенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  уряд запропонував Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску  в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. З даною заявою виступив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?