В Кабміні зізналися, чому насправді Україну накрила друга хвиля пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні зізналися, чому насправді Україну накрила друга хвиля пандемії

В Кабміні зізналися, чому насправді Україну накрила друга хвиля пандемії

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль вперше відповів на запитання, яке хвилює більшість українців, а саме: чому ж нашу країну накрила друга хвиля пандемії коронавірусу і чому влада не змогла захистити Україну від COVID-19. За словами політика, це сталося тому, що люди змучилися від карантину і почали ігнорувати найважливіші правила безпеки. Як стверджує глава уряду, у зв'язку з цим показник захворюваності стрімко почав зростати. Денис Шмигаль звернув увагу на те, що така ситуація склалася не лише в нашій країні, а й по всій Європі. Прем'єр наголосив, що небезпека другої хвилі пандемії коронавірусу виникла тоді, коли людям стало все одно на обмеження і ризик захворіти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Очільник Кабміну поскаржився, що українці перестали дотримуватися важливих правил, зокрема, носять маску на бороді, ходять по ресторанах та інше. На його переконання, саме через це графік захворюваності злетів, як ракета.

"Небезпека першої хвилі – це паніка. А що таке друга хвиля? Це байдужість, коли людям стало вже все одно. Вони змучилися від карантинних обмежень, від страху захворіти. І почалася байдужість", – наголосив Денис Шмигаль.

Глава українського уряду звернув увагу на те, що влітку головною проблемою і найбільшим страхом була не друга хвиля, а економічна криза, оскільки це була реальна небезпека для нашої країни. Однак уже тоді всі усвідомлювали, що слід готуватися до другої хвилі коронавірусу і уряд це робив. Але, як стверджує Денис Шмигаль, якою вона буде і якими будуть протоколи лікування – наразі ніхто не знає.

До слова, 9 грудня офіційно стало відомо, що уряд підтримав рішення про введення по всій Україні тотального локдауну. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня 2021 року та триватиме до 24-го числа цього ж місяця. Трохи згодом очільник КМУ Денис Шмигаль попередив усіх укранців, що у разі погіршення ситуації з коронавірусом локдаун можуть ввести невідкладно — у будь-який момент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує швидко рости — у четвер, 10 грудня, зафіксували 13 371 новий випадок зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?