В Казахстані запобігли замаху на президента Токаєва
Категорія
Політика
Дата публікації

В Казахстані запобігли замаху на президента Токаєва

В Казахстані запобігли замаху на президента Токаєва
Джерело:  online.ua

В Казахстані затримали агента іноземної розвідки, що готував замах на президента країни  Касима Жомарт-Токаєва.

Джерело: Комітет нацбезпеки Казахстану

Що відомо про замах на президента Казахстану 

Зазначається, що під час обшуку у підозрюваного знайшли снайперську гвинтівку.

За інформацією представників Комітету нацбезпеки Казахстану, 25 березня в столиці Казахстану Нур-Султані затримали громадянина країни, який працював на іноземну розвідку.

Затриманий планував скоїти замах на президента Касима Жомарт-Токаєва і високопоставлених державних службовців. За даними слідства, він також планував теракти щодо співробітників спеціальних і правоохоронних органів.

В результаті обшуку вилучено снайперську гвинтівку іноземного виробництва з глушником, наркотичні засоби та велику суму грошей. Зброю в Казахстан було завезено частинами в професійно замаскованому вигляді, - повідомляють представники комітету Нацбезпеки.

Крім того, за даними Комітету національної безпеки, затриманий просував антиросійську пропаганду шляхом публікацій в соціальних мережах.

У результаті попереднього слідства громадянин РК зізнався у скоєнні вищевказаних діянь за завданням і в інтересах іноземної держави.

КНБ Казахстану проводить розслідування відповідно до частини 1 статті 24 "приготування до злочину та замаху на злочин" та частини 4 статті 255 "акт тероризму" КК РК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?