В Києві проходить смолоскипна хода на честь героїв Крут: з'явилися фото і відео
Категорія
Культура
Дата публікації

В Києві проходить смолоскипна хода на честь героїв Крут: з'явилися фото і відео

В Києві проходить смолоскипна хода на честь героїв Крут: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У центрі Києва проходить смолоскипна хода, присвячена пам'яті героїв Крут.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.

"На площі біля метро "Арсенальна" продовжують збиратися люди. Тривають заходи, присвячені 99-ї річниці бою під Крутами", - йдеться в повідомленні.
Перед початком смолоскипної ходи була показана історична реконструкція бою бійців УНР проти більшовиків за завод "Арсенал", після якої люди з смолоскипами вирушили від "Арсенальної" до Аскольдової могили.


Читайте також: У Києві пройшов урочистий марш на честь українських героїв: з'явилися фото і відео

Нагадаємо, 29 січня 1918 року на залізничній станції "Крути", в 130 км на північний-схід від Києва відбувся бій між чотирьохтисячний більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 вояків.



Бій тривав п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя вони зупинили наступ ворога на два дні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше президент України Петро Порошенко на День пам'яті Героїв Крут нагадав про величезний подвиг загиблих.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?