В Києві відбудеться Медійний марафон “Рівність у політиці”
Категорія
Політика
Дата публікації

В Києві відбудеться Медійний марафон “Рівність у політиці”

В Києві відбудеться Медійний марафон “Рівність у політиці”
Джерело:  online.ua

25 жовтня 2019 року в Національному музеї Тараса Шевченка у Києві відбудеться Медійний Марафон “Рівність у політиці”, присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці жінок та чоловіків на всіх рівнях та спрямований на заохочення публічного діалогу стосовно переваг гендерної рівності в політиці, повідомляє ONLINE.UA.

Понад 100 лідерів та лідерок думок, представників та представниць політикуму національного та регіонального рівня, уряду, медіа та громадських організацій зберуться, щоб подискутувати про те:

  • Які бар’єри та можливості існують для жінок на шляху до успішної політичної кар’єри;

  • Як забезпечити сталість досягнень у сфері гендерної рівності у владі;

  • Які інструменти оцінки гендерної рівності існують на місцевому рівні:

  • Яким чином медіа можуть долучитися до адвокації гендерної рівності.

До обговорення питань гендерної рівності у політиці на Медійному марафоні долучаться Дмитро Кулеба, Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом, Світлана Войцеховська, народна депутатка VIII скликання, Інна Совсун, народна депутатка IX скликання, Роксолана Підласа, народна депутатка IX скликання, Заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Марина Хонда, заступниця голови КМДА, Марина Матковська, Засновниця громадської організації "ДієVO", а також Фріл, репер, амбасадор громадсько-просвітницької кампанії “Почути одне одного”, Леся Ганжа, редакторка сайту “Жінки - це 50% успіху України”, Ірина Славінська, гендерна координаторка кампанії “Повага. Кампанія проти сексизму в медіа та політиці”, Наталія Васюра, редакторка журналу “L'Officiel Україна” та Роман Вінтонів, Телебачення Торонто.

Під час заходу відбудеться інтерактивна панель за участю місцевих лідерок, які планують брати участь у виборах, та презентація медіа-проектів на підтримку теми гендерної рівності в політиці та суспільному житті.

Слідкуйте за перебігом Медійного Марафону “Рівність у політиці” на сторінках “Жінки - це 50% успіху України” у Facebook та на каналі YouTube(онлайн-трансляція буде доступнаанглійською мовою).

Медійний марафон “Рівність у політиці” організовує Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) завдяки щедрій підтримці американського народу через Агенцію США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна), британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Великої Британії (British Embassy, Kyiv), Швеції та канадського народу через Посольства Канади в Україні (Embassy of Canada in Ukraine).

Національний Демократичний Інститут (НДІ) є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?