В КНДР знищили головний ядерний полігон
Категорія
Світ
Дата публікації

В КНДР знищили головний ядерний полігон

В КНДР знищили головний ядерний полігон
Джерело:  online.ua

В Північній Кореї знищили основний ядерний полігон Іхара.

Про це повідомляє  ONLINE.UA з посиланням на спеціалізований сайт 38 North.

Як зазначає ЗМІ, полігон був призначений для випробування двигунів балістичних ракет.

"Експерти зробили висновки про ліквідацію полігону на основі супутникових знімків. Однак поки невідомо, чи є знищення об'єкта свідченням припинення ракетної програми КНДР", - сказано в повідомленні.

Окрім того, також відомо, що роботи з демонтажу стартували місяць тому і закінчилися до 19 травня. На сайті 38 North зазначається, що полігон Іхара був єдиним відомим місцем, де йшли випробування твердопаливних ракет "Пуккиксон-2". Випробування пройшли в лютому 2017 року.

Нещодавно влада КНДР заявила про ліквідацію трьох випробувальних шахт на ядерному полігоні Пхунгері.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин і президента Південної Кореї Мун Чже Ін домовилися про закриття полігону в кінці квітня. Тоді політики оголосили про намір підписати мирний договір, який офіційно покладе край стану війни між двома країнами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  колишній глава північнокорейського шпигунського агентства Кім Йон Чол їде до Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?