В Кремлі пригрозили зривом переговорів у відповідь на ленд-ліз для України
Категорія
Політика
Дата публікації

В Кремлі пригрозили зривом переговорів у відповідь на ленд-ліз для України

В Кремлі пригрозили зривом переговорів у відповідь на ленд-ліз для України
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков пригрозив проблемами на переговорах з Україною у відповідь на схвалення Сенатом США програми ленд-лізу для України.

Джерело: "РІА Новини"

У Кремлі погрожують зірвати переговорний процес 

Накачування України зброєю у різних форматах не сприяє успіху на російсько-українських переговорах. І, звичайно, це швидше матиме негативний ефект, - цинічно заявив Пєсков.

Разом з тим білоруський диктатор Олександр Лукашенко почав вимагати включити Білорусь у переговорний процес щодо припинення кремлівської зброїної агресії проти України.

Зокрема, білоруський диктатор вже доручив представникам МЗС перейти до реалізації цієї ініціативи.

Не може бути переговорів без участі Білорусі. Якщо ви нас вплутали в це, перш за все західні країни, там, на цих переговорах, природно, повинна прозвучати позиція Білорусі, - заявив Лукашенко.

За його словами, кремлівська війна проти України дуже сильно впливає на ситуацію в Білорусі.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому Лукашенко цинічно заявив, що його "партнер" - кремлівський диктатор Путін підтримує ініціативу щодо долучення Білорусі до переговорного процесу.

Ніяких сепаратних за спиною Білорусі домовленостей бути не може... І я абсолютно переконаний і знаю, що Росія таку позицію розуміє. І в цьому нічого поганого немає. Але це буде суперечити задуму Заходу. Але це не означає, що ми повинні танцювати під дудку Заходу, - заявив білоруський диктатор.

Між тим Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що російська влада проводить примусову мобілізацію жителей анексованого Криму.

Чоловікам призовного віку заборонено покидати півострів.

Окупаційна влада РФ нарощує темпи залучення кримчан до проходження військової служби у збройних силах агресора. Наразі замість видачі повісток, військові патрулі примусово доставляють призовників у призначені пункти збору, - зазначає Денисова.

За її словами, окупаційна влада РФ перевіряє увесь автомобільний транспорт на півострові.

Денісова додала, що такі дії Росії порушують статтю 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє залучати мирних мешканців до бойових дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?