В Кремлі розізлилися через присудження премії Сахарова Сенцову
Категорія
Світ
Дата публікації

В Кремлі розізлилися через присудження премії Сахарова Сенцову

В Кремлі розізлилися через присудження премії Сахарова Сенцову
Джерело:  online.ua

Член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Олександр Брод заявив, що рішення Європарламенту про присудження премії ім. Сахарова українському режисерові і політв'язню Кремля Олегу Сенцову є проявом політиканства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Я не бачу за Сенцовим правозахисних заслуг, і виділення його з тих правозахисників, журналістів, які опинилися за гратами - це політиканство", - сказав він.

За словами російського чиновника, в період, коли Сенцов голодував, "російські правозахисники докладали необхідних зусиль для своєчасного надання йому медичної допомоги".

"Сенцову можна поспівчувати, оскільки він голодував і сильно схуд, але не варто забувати, що він засуджений за тяжкою статтею", - додав представник Кремля.

Нагадаємо, український політв’язень Олег Сенцов став лауреатом премії імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження премією, яка вручається за "винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі", відбудеться 12 грудня в Страсбурзі.

Зазначимо, що Олег Сенцов повідомив про початок голодування 14 травня 2018 року з вимогою відпустити всіх українців, засуджених в РФ за політичними мотивами. Лікарі підтримували його життя за допомогою спеціальних поживних сумішей. Український режисер оголосив про завершення голодування 6 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на даний момент ніхто з фахівців не може сказати, чи виживе український режисер Олег Сенцов, який перебуває в колонії в російському місті Лабитнангі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?