В Кремлі розповіли, чому РФ перестала відправляти "гумконвої" на Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

В Кремлі розповіли, чому РФ перестала відправляти "гумконвої" на Донбас

В Кремлі розповіли, чому РФ перестала відправляти "гумконвої" на Донбас
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія продовжує надавати "гуманітарну допомогу" окупованому Донбасу, але робить це виходячи з "реальних потреб", передає ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

За словами речника Кремля, це не означає, що практика відправок на окуповані території України "гумконвоїв" перервана, просто "відбувається оцінка потреб". Він додав, що відповідні рішення про їхнє постачання приймаються в залежності від того, яка "допомога" потрібно Донбасу.

 "Тут немає ніяких системних чи інших змін в підходах", - заявив прес-секретар Путіна.

Як відомо, 84-й за рахунком "гумконвой" з Росії на окупований Донбас був відправлений 20 грудня 2018 року загальною вагою вантажу 310 тонн, куди нібито увійшли дитячі продуктові набори, товари медичного призначення, новорічні подарунки.

Росія доставляє "гуманітарну допомогу" на Донбас з порушенням міжнародних норм. Українська сторона і світове співтовариство вважають, що таким чином Кремль передає бойовикам зброю та іншу допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія завершує формування ударних з’єднань на кордоні з Україною для можливого вторгнення, а також готує ряд диверсій на передовій і в тилу.  З даною тривожною заявою виступив керівник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?