В Луганській області бойовики застосували "Гради" - ОБСЄ
Категорія
Події
Дата публікації

В Луганській області бойовики застосували "Гради" - ОБСЄ

ОБСЄ
В Луганській області бойовики застосували "Гради" - ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ повідомили про застосування "Градів" на непідконтрольній Україні території Луганської області.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії.

Із "Градів" бойовики стріляли вночі, напрямок залпів спостерігачі встановити не змогли.

Так, в звіті повідомляється, що ввечері 7 травня і в ніч на 8 травня місія здійснювала моніторинг в підконтрольному так званій ЛНР населеному пункті Кадіївка.
"Спостерігачі чули 30 вибухів (6 вибухів невизначеного походження, 14 - постріли з артилерії невстановленого калібру і 10 - розриви артилерії невстановленого калібру), все за 10-13 км від місії. Потім СММ зафіксувала залп з 14 ракет з РСЗВ БМ-21 "Град", 122 мм за 1-3 км у невстановленому напрямку", - сказано у звіті спостерігачів ОБСЄ.
Читайте також: Спостерігачі ОБСЕ повідомили про сексуальні домогання з боку озброєного бойовика

Разом з тим в ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області.

"СММ констатувала зменшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, при цьому зафіксувавши більше вибухів (приблизно 270), порівняно з попередньою добою, коли, серед іншого, було зафіксовано близько 150 вибухів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав бойовиків так званої ДНР розібратися з випадком сексуальних домагань озброєного терориста щодо спостерігачки місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?