У Маріуполі окупанти вигадують нові способи примусу брати російські паспорти
Категорія
Україна
Дата публікації

У Маріуполі окупанти вигадують нові способи примусу брати російські паспорти

У Маріуполі окупанти вигадують нові способи примусу брати російські паспорти
Джерело:  online.ua

Російські загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі продовжують вигадувати нові способи, щоб змусити українських громадян брати паспорти РФ. Про це повідомляє online.ua з посиланням на власні джерела у ГУР МО України.

Джерело: online.ua

У Маріуполі триває примусова паспортизація українців

Згідно з даними українських розвідників, віднедавна на всіх автовокзалах міста власникам українських паспортів роблять у квитках позначку "іноземець".

Таким пасажирам дозволяють сісти в автобус.

Втім, на численних блокпостах кожному з них приділяється особлива увага: проводяться особисті обшуки, ретельний огляд речей та додаткові перевірки документів.

Зрештою, багатьох українських громадян висаджують з автобусів без пояснення причин.

Окупанти змушують змінювати громадянство навіть школярів

Нещодавно також з'явилася інформація про те, що в низці тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області старшокласників не допустили до навчального процесу без паспорта РФ.

Російські загарбники дали учням 10 днів, щоб "розв'язати це питання" й лише тоді пообіцяли пустити на уроки. Про це 1 вересня повідомив Центр національного спротиву.

В низці населених пунктів на ТОТ зафіксовані випадки, коли старшокласники, які не отримали паспорт РФ, тимчасово не допущені до занять в окупаційних школах. У Херсонській області школи передали у так звані відділи міграції списки учнів, які не мають паспортів РФ. Тепер в учнів є 10 днів, аби "виправити ситуацію" й лише тоді вони будуть допущені до занять, - йдеться в заяві ЦНС.

Ще у травні 2023 року стало відомо, що на окупованій території Запорізької області окупанти примушують українців переукладати договори про постачання електроенергії.

Нашим громадянам без російського паспорта почали відключати електрику.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?