В Мінекономрозвитку повідомили про різке зростання зарплат українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінекономрозвитку повідомили про різке зростання зарплат українців

В Мінекономрозвитку повідомили про різке зростання зарплат українців
Джерело:  online.ua

В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що середня заробітна плата в Україні за червень 2018 року зросла на 24,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Середня номінальна заробітна плата в Україні за червень 2018 року становила 9141 грн, а це у 2,5 рази більше за мінімалку і на 24,2% більше, як торік у червні", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що минулого місяця найбільшу середню заробітню плату зафіксовано у Донецькій області - її розмір сягнув 9774 гривень.

"Найбільша середня заробітна плата по регіонах у червні: Донецька обл. - 9774 грн, Київська обл. - 9481 грн, Дніпропетровська обл. - 9065 грн", - повідомляє прес-служба відомства.

Також вказано, що найбільше в Україні платять працівникам галузі фармацевтики, фінансових та страхових напрямків, а також працівникам сфери ІТ та телекомунікацій.

Слід зазначити, що з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата в Україні була підвищена до 3723 гривень. Після цього Порошенко закликав уряд підвищити зарплату українцям до 4,2 тисяч, але цього не сталося через невиконання бюджетного плану в I кварталі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  в яких містах України зафіксовано найвищі зарплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?