В Мінфіні запропонували нараховувати субсидії за обсягом спожитих послуг
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінфіні запропонували нараховувати субсидії за обсягом спожитих послуг

В Мінфіні запропонували нараховувати субсидії за обсягом спожитих послуг
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів України розробило проект монетизації субсидій з оплати житлово-комунальних послуг. Згідно з ним субсидії пропонується нараховувати не за соціальними нормами, а за фактичним обсягом спожитих послуг.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Мінфіну.

Міністерство також запропонувало проводити розрахунок субсидій прямо в Держказначействі - на даний момент розрахунок проводиться після підписання загального протокольного рішення усіма сторонами.

Читайте також: З жовтня в Україні змінюється нарахування субсидій на комунальні послуги
Крім того, згідно з новим проектом Мінфіна, пропонується встановити чіткі терміни проведення розрахунків по субсидіях: до 24 числа місяця. Міністерство також пропонує дозволити виконавцям послуг самостійно здійснювати вибір постачальника енергоносіїв і розраховуватися "живими коштами" від субсидій замість прив'язки виконавців послуг до НАК "Нафтогаз України" через клірингові розрахунки по субсидіях.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що коштів на субсидії в держбюджеті вистачить для всіх, хто має на них право.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?