В Мінінфраструктури спростували чутки про закриття авіапростору
Категорія
Україна
Дата публікації

В Мінінфраструктури спростували чутки про закриття авіапростору

В Мінінфраструктури спростували чутки про закриття авіапростору
Джерело:  online.ua

У Мінінфраструктури спростували чутки про закриття авіапростору з Україною через можливу загрозу російського вторгнення.

Джерело: Facebook-сторінка Мінінфраструктури

Україна не буде закривати повітряний простір

У Мінінфраструктури підкреслили, що рішення про закриття українського авіапростору не приймалось.

Сьогодні у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участі керівництва Офісу Президента України, Державної авіаційної служби України, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації. Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу, - повідомили у відомстві.

Представники міністерства також наголосили, що уряд готовий надавати підтримку авіакомпаніям у вигляді додаткових фінансових гарантій.

Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, є вразливими до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього Уряд, Офіс Президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби, держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону, - зазначив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Що відбувається у сфері пасажирських перевезень

З ранку українські ЗМІ повідомили, що міжнародні компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка 14 лютого припиняють страхувати літаки, що здійснюють рейси до України та безпосередньо в країні.

Через це більшість авіакомпаній може припинити здійснення рейсів до України.

Таке рішення страхові компанії прийняли через безпрецедентну інформаційну напругу у світових ЗМІ стосовно потенційної загрози для України з боку РФ.

Всі літаки українських та міжнародних авіакомпаній вимушені припинити польоти через вимоги власників літаків, базувати літаки поза Україною на час кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?